2500 Euro voor Stichting Doe Een Wens!

Al 90 jaar bestaat het aan de Achterweg in Rockanje gevestigde Loonbedrijf Groeneveld. In 1917 is de gelijknamige familie aan de Strypsedijk begonnen met (koren-) maaien met paarden. Anno 2008 worden voor agrariërs, particulieren en overheidsinstanties op en buiten Voorne-Putten diverse activiteiten verricht die een agrarisch raakvlak hebben. Momenteel werken er acht fulltime krachten voor het bedrijf.

Niet alleen de dieren hebben in de loop der jaren plaatsgemaakt voor tractoren, maar ook de samenstelling van het familiebedrijf is veranderd. Aangezien er drie dochters waren moest na het vroegtijdig overlijden van Dries Groeneveld een opvolger worden gevonden. Sinds 2000 heeft daarom zijn vanaf 1997 in het bedrijf werkzame schoonzoon Dennis de Jong de dagelijkse leiding over de firma. Een destijds niet al te voor de handliggende keuze voor een pas afgestudeerd Hbo’er informatica.‘Tijdens mijn studie heb ik al veel geholpen. Het komt op je pad. Het voelde goed en dan moet je er mee door gaan’, legt hij op nuchtere wijze uit.
Op 22 december jl. werd, in aanwezigheid van vier generaties, het 90-jarig jubileum met een receptie in het bedrijfspand gevierd. Uiteindelijk kwam er zo’n 250 man. Deze gebeurtenis was voor de jonge ondernemer van groot belang: ‘we hebben laten zien dat we klaar zijn voor de toekomst’. Bovendien kregen Dennis de Jong en zijn vrouw Diana van belangenorganisatie CUMELA voor hun verdiensten op die dag een gouden speld uitgereikt.
De familie vond het echter een goed idee om tijdens hun jubileum anderen eveneens in het zonnetje te zetten. In plaats van cadeaus werd daarom besloten de gasten te vragen een bijdrage te schenken aan ‘Doe Een Wens’. Het totaal binnengekomen bedrag van 2313,75 euro voor de stichting die de liefste wens van kinderen van drie tot achttien jaar met een levensbedreigende ziekte vervult werd tenslotte ook nog eens door het jubilerend loonbedrijf tot 2500 euro aangevuld!