Het centrum van Rockanje

Het centrum van Rockanje moet de komende jaren een ware metamorfose ondergaan. Het Dorpsplein en natuurgebied Meertje de Waal worden meer een geheel.

‘We willen het Dorpsplein en het natuurgebied meer bij elkaar betrekken,’ aldus wethouder Bert van der Meij (Partij Westvoorne). De bestaande winkelstrip van Zeeman moet plaatsmaken voor   losstaande panden. Daardoor ontstaat vanaf het plein zicht op het daarachter gelegen natuurgebied. De gemeente voert momenteel gesprekken met de eigenaren van de winkelstrip en de woningen. Ook komen er woningen achter de winkelstrip, dicht tegen het natuurgebied aan. Het idee is vrijstaande woningen met houten veranda’s. Daarnaast bestaat de wens voor een uitkijkpunt over het meertje.

Een ander punt van aandacht is de afstand tussen dorpscentrum en strand. Nu heeft niemand op het Dorpsplein door dat Rockanje een badplaats is. Strandgangers rijden vanaf de Strandweg direct naar de N57. Ze moeten worden verleid om naar het dorp te komen. Het Dorpsplein moet een verblijfsgebied met terrassen worden.

Ook de nieuwe brede school hoort bij de plannen voor het centrum van Rockanje. Van der Meij denkt het plan financieel rond te kunnen krijgen. ,,Al moeten we hier en daar keuzes maken.”