Carbidschieten gaat door

Het carbidschieten in Rockanje kan dit jaar toch doorgaan. De organisatie van het evenement op oudejaarsdag heeft een terrein aan de Hippelseweg gevonden.


Het dagelijks bestuur van Westvoorne is het met de keuze eens. Eind augustus heeft overleg met omwonenden van deze locatie plaatsgevonden. De gemeente zag geen aanleiding het terrein niet aan te wijzen en houdt in de evenementenvergunning rekening met de bezwaren. Eerder heeft al het evenement Power Horse op het land plaatsgevonden. De politieke partijen bespreken dinsdag 26 september de nieuwe locatie.
Voorheen vond het carbidschieten op oudejaarsdag altijd plaats op het parkeerterrein aan de Eerste Slag in Rockanje. Het dagelijks bestuur besloot dit na hevige protest van omwonenden niet meer toe te staan. Even waren de Naterseweg en Pancrasgorsedijk als opvolgers in beeld. Ook daar waren omwonenden tegen. De Kogeloven en het Oostvoornse Meer zag de organisatie niet zitten, omdat die dit evenement uitsluitend in Rockanje wil organiseren.