61 Handtekeningen tegen verhuizing

Vrijdagmiddag ontving burgemeester Peter de Jong een brief en 61 handtekeningen van kinderen van peuterspeelzaal De Peuterhof aan de Stationsweg in Oostvoorne. Hun ouders zijn tegen de ophanden zijnde verhuizing naar basisschool Het Overbos.

Sponsors

Peuters kunnen nu nog aan de rand van het Mildenburgbos met elkaar spelen en andere kinderen ontmoeten. Door een overname door Humanitas van een zelfstandige stichting is dit straks voorbij. De gemeente geeft geen subsidie voor onderhoud. Humanitas vindt het gebouw in te slechte staat om te kunnen blijven. Vanaf 1 september zit de peuterspeelzaal, net als die in Rockanje, in een school.

De ouders waren geschokt toen ze in april plotseling door de Stichting Peuterspeelgroepen Oostvoorne de Peuterhof per brief van de veranderingen op de hoogte werden gesteld. Ze hadden vooraf inspraak willen hebben. De ouders zien genoeg mogelijkheden om, ook met Humanitas, toch aan de Stationsweg te kunnen blijven. ‘We weten sponsors voor het onderhoud.’

Het bestuur van de stichting, dat bestaat uit vijf vrijwilligers, begrijpt de weerstand om die prachtige locatie te moeten verlaten. Ze stellen dat een mogelijke overname al in oktober vorig jaar tijdens een ouderavond bekend was gemaakt. Ook was al lang duidelijk dat het niet goed ging met De Peuterhof. De staat van het gebouw verslechterde en de eisen vanuit de overheid worden steeds strenger. Professionalisering was noodzakelijk. Het bestuur is blij dat De Peuterhof door Humanitas überhaupt blijft bestaan en het personeel blijft. Zorgenkind is het gebouw, want dat is nog hun eigendom.

Overleg

De burgemeester bood aan te helpen hij bij het zoeken naar oplossingen. Maandagochtend bespraken gemeente, ouders, stichting en Humanitas het overnameproces. Het bestuur van de stichting bekijkt de komende tijd met de gemeente wat er met het gebouw aan de Stationsweg gebeurt. De bezorgde ouders willen hierbij helpen.