Aantrekkingskracht jonge gezinnen

Partij Westvoorne wil Rockanje voor jonge gezinnen aantrekkelijk maken. De grootste oppositiepartij heeft een voorstel gedaan om educatie, sport en evenementen op één locatie samen te brengen.

Het voorstel gaat over de locatie Nieuwe Achterweg. Partij Westvoorne denkt dat het samenbrengen van functies jonge mensen trekt. ‘Wij spreken van een symbiose omdat, de drie elementen educatie, sport en evenementen elkaar over en weer positief zullen beïnvloeden en versterken doordat zij in ruimtelijk opzicht met elkaar verbonden worden.’

De coalitiepartijen waren minder enthousiast. Veel ideeën die in het voorstel staan, staan al lang op de politieke agenda. Begin april is er zelfs opdracht gegeven voor een onderzoek naar de mogelijkheden voor de locatie Nieuwe Achterweg. Partij Westvoorne stemde toen tegen. De coalitie vindt het onbegrijpelijk dat de partij nu diezelfde 100.000 euro willen inzetten voor een onderzoek naar hun idee.

‘Dit plan is gebaseerd op geen enkele financiële dekking,’ concludeerde raadslid Wim Hartog (D66). ‘Weet je wel hoeveel dit kost? Kijk maar naar Brielle en die hebben er een heel Woonbedrijf voor verkocht.’ Partij Westvoorne gaf echter aan dat er eerst keuzes moeten worden gemaakt.