Alcoholcontroles

De gemeente Brielle controleert sinds 1 januari of er alcohol verkocht wordt aan jongeren onder de 16 jaar. Buitengewoon opsporingsambtenaren, BOA’s, hebben in totaal vier verbalen geschreven.

Sinds begin dit jaar moeten gemeenten zelf toezicht houden op de alcoholverkoop aan jongeren tot 16 jaar. Voorheen was dit een taak van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

Eén Brielse BOA is gediplomeerd. De ander heeft het diploma bijna binnen. Dit jaar besteedden ze 32 uur aan de controles. De BOA’s bezochten de supermarkten en commerciële en para commerciële bedrijven. Ook tijdens festiviteiten is er gecontroleerd. ,,Verschillende overtredingen geconstateerd. De meeste zijn afgedaan met een waarschuwing,’’ aldus burgemeester Betty van Viegen.

De laatste onaangekondigde integrale controle bij verenigingen en commerciële horecaondernemers was op 13 september. Hier werd onder andere gecontroleerd op naleving van verleende vergunningen, inrichtingseisen, brandveiligheid, roken, voedsel, alcohol, hygiëne en administratie.