All American Night Rockanje

Stars and stripes buttons, cheerleaders, popcorn, hamburgers, hotdogs en Frank Sinatra’s ‘New York, New York’. De verkiezingsavond van de Business Club Westvoorne, de Ondernemersvereniging Brielle en de Business Club van de VV Brielle was een ‘All American Night’.

‘Happy Birthday, Mr. President’.

De bomvolle Beachclub Havana in Rockanje volgde de ontwikkelingen op de voet. Op grote schermen was bijna constant de uitzending van nieuwszender CNN te zien. Ter plekke viel er ook nog iets te leren. Virsa Perkins van het Amerikaanse Consulaat gaf vol Amerikaans enthousiasme uitleg over het kiesstelsel in haar land. Oud-Tweede Kamerlid Arend Jan Boekestijn probeerde de aanwezigen daarna te overtuigen om toch voor Mitt Romney te gaan. Dat bleek eigenlijk vooraf al vrijwel onmogelijk in het ‘Obama bolwerk aan zee’. Last but not least was er een live verbinding met Nederlanders in The States.

Terwijl de presidentskandidaten Barack Obama en Mitt Romney aan de andere kant van de Atlantische Oceaan nog in spanning afwachtten, was het in Rockanje aan zee vooral ‘one big party’. Bekende Amerikaanse songs wisselden zich van acht uur ’s avonds tot twee uur ’s nachts af. Zelfs legende Marilyn Monroe zong speciaal voor ceremoniemeester Harold Robles ‘Happy Birthday, Mr. President’.