Alle kinderen leren zwemmen

Alle kinderen in Westvoorne kunnen zwemles krijgen. De gemeente gaat de lessen betalen voor kinderen van wie de ouders dat niet kunnen ophoesten.

De PvdA kwam al eerder met dit voorstel. Het nemen van zwemlessen voor het A diploma is voor ouders met een minimuminkomen niet weggelegd. ‘Voorkomen moet worden dat kinderen verdrinken,’ benadrukte raadslid Regina Roggeveen (PvdA). Alle kinderen van groep 3 en 4 van de basisscholen krijgen schoolzwemmen. Het komt voor dat kinderen pas vanaf groep 5 in Oostvoorne, Rockanje of Tinte komen wonen en nog niet kunnen zwemmen.

De overheid trekt dit jaar honderd miljoen euro uit voor de bestrijding van kinderarmoede. De gemeente Westvoorne ontvangt 34.000 euro. Een deel gaat naar de zwemlessen.

Roggeveen wil dat ook de rest van het bedrag zo snel wordt uitgegeven. Ook in Westvoorne is er armoede. ‘Kinderen die zonder ontbijt naar school gaan, hun verjaardag niet kunnen vieren, geen sport- of muziekles hebben of waarvan de ziektekostenverzekering niet goed geregeld is.’