Alle verenigingen in Tintestein

Alle verenigingen in Tinte moeten onderdak krijgen in de voormalige basisschool Tintestein. Het gebouw aan de Strypsedijk wordt een multifunctionele accommodatie.

De gemeente Westvoorne verhuurt het gebouw aan een stichting voor een symbolisch bedrag van 1 euro. Deze stichting, waarin de verenigingen zijn vertegenwoordigd, exploiteert de multifunctionele accommodatie.  Het pand moet echter eerst worden aangepast voordat de verenigingen hierin kunnen worden ondergebracht. Zo moet er een gedeelte aan het speellokaal worden gebouwd om een multifunctionele zaal te krijgen, waar onder andere gymnastiekverenigingg O.D.I. in terecht kan.  Het verenigingsgebouw, tussen Tintestein en de kerk in, zal worden gesloopt en op deze plek worden parkeerplaatsen aangelegd.

De basisschool staat sinds dit jaar leeg door een teruglopend leerlingenaantal. De verkoop van de Odiaan, die een woonbestemming krijgt, moet het plan financieren. De verwachte opbrengst is zo’n 225.000 euro. Het dagelijks bestuur legt het voorstel binnenkort voor aan de Westvoornse politieke partijen.