Ambtelijke fusie

Voorne – De komst van een ambtelijke fusie op Voorne is een stap dichterbij komen. De gemeenteraden van Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne zijn akkoord.

Vorige week dinsdag spraken alle drie de gemeenteraden zich tegelijkertijd over de fusie uit. De ondernemingsraden van de drie gemeenten mogen nu hun mening geven over het bedrijfsplan. Daarna komt het document weer bij de drie gemeenteraden terug. Als die definitief groen licht geven dan moet de ambtelijke fusie op Voorne uiterlijk op 1 januari 2019 een feit zijn.

En dat niet alleen. De drie gemeenteraden hebben vorige week meteen de deur open gezet voor een verdere discussie over de bestuurlijke toekomst op Voorne. Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 wordt de toekomst van de drie gemeenten opnieuw onderzocht. De nieuwe raadsleden zullen zich dan uitspreken of de herindeling er wel of niet moet komen. ‘Signalen uit de samenleving spelen daarbij een belangrijke rol,’ zo hebben ze met z’n drieën afgesproken.

Burgemeester Peter de Jong van Westvoorne is blij dat zijn gemeenteraad het besluit over de ambtelijke fusie en toekomstige discussie unaniem heeft genomen. ‘Geeft het goede voorbeeld’, drong hij vooraf aan. De colleges van B en W van Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne kwamen pas met veel moeite tot dit voorstel.