Autoinbraken Brielle

Brielle heeft deze maand te maken met een explosieve stijging inbraken in auto’s. In de geuzenstad was het twaalf keer raak.

De inbraken zijn vooral gepleegd in de wijk Nieuwland. Gemeente en politie nemen gezamenlijk actie. ,,Dit aantal is voor Brielse begrippen heel erg veel,’’ sprak burgemeester Betty van Viegen haar zorgen uit.

Ook een overval bij de Etos en de Plusmarkt. Heeft forse inpak op personeel. Met winkeliers overleggen wat voor maatregelen nemen. ,,Een maand tijd twee keer is wel heel erg veel.’’

Piet Schouten wordt de nieuwe gemeentesecretaris van de gemeente Brielle. Hij volgt op 1 november Wim van Noord op.

Schouten is nu gemeentesecretaris van de gemeente Nederlek. VVD-fractievoorzitter Mieke van Alphen las de benoeming onlangs in een krantenbericht van die gemeente. Burgemeester Betty van Viegen van Brielle betreurt het dat dit zo naar buiten is gekomen. De benoeming heeft al plaatsgevonden voor de zomer. Formeel is dat een zaak van het dagelijks bestuur. Alle personeelsleden zijn van de benoeming op de hoogte gesteld. Zij was in de veronderstelling dat de raadsleden dit ook al waren.

De gemeenteraad van Brielle heeft dinsdag afscheid genomen van gemeentesecretaris Wim van Noord. Hij gaat op 1 november met pensioen.

Raadslid Tijmen Zaal (OLP) sprak als nestor van de raad de gemeentesecretaris toe.  ,,Je kon altijd bij Wim terecht als je ergens mee zat,’’ benadrukte hij. Ook nadat de raadsleden in 2002 met de invoering van het dualistisch stelsel een eigen griffier kregen. ,,Een in zoveel jaren opgebouwde goede verstandhouding en vertrouwensrelatie vervang je niet in een paar weken,’’ concludeerde Zaal.

Ook de gemeentesecretaris kijkt terug op een goede samenwerking. Sinds 1997 was Van Noord gemeentesecretaris. Hij was al veel langer actief in de organisatie. Vorige maand vierde Van Noord zelfs zijn vijftigjarig jubileum bij de gemeente Brielle. Hij begon ooit als jong ambtenaar bij de toen nog zelfstandige gemeente Vierpolders.

Piet Schouten volgt Van Noord op. Hij is nu gemeentesecretaris van de gemeente Nederlek.