Bewoners Leemerhof boos om paaltjes

Het verplaatsen van paaltjes met een paar meter veroorzaakt veel ellende aan het Leemerhof in Oostvoorne.  De bewoners van het appartementencomplex voelen zich erg opgesloten. ‘Je rijdt nu een fuik in. Alleen het prikkeldraad ontbreekt nog,’ merkt Henk Otten (83) cynisch op.

Tot twee weken geleden was de parkeerplaats bij het anderhalf jaar oude complex alleen via de Patrijzenlaan te bereiken. Sinds het verplaatsen van de paaltjes gaat dat alleen nog via de Rialaan. Hoofdingang van het appartementencomplex en parkeerplaats zijn nu bovendien door de zes obstakels gescheiden. Otten moet 1,5 kilometer omrijden om zijn vrouw, die slecht ter been is, en zware spullen bij de voordeur af te zetten en weer terug te rijden naar de parkeerplaats. ‘Nu kan ik het stuk van de parkeerplaats naar de ingang nog lopen, maar wat als dat helemaal niet meer gaat? Ik ben niet de enige. In dit gebouw wonen veel ouderen,’ baalt echtgenote Boukje (73). Ook Anneke Hogesteeger (81) is boos. Zij rijdt liever door de ruime Patrijzenlaan van en naar huis. ‘Ik moet nu helemaal door die drukke en krappe Rialaan naar de parkeerplaats.’ De bewoners willen dat de paaltjes weer op de oude plek komen.

De gemeente wil met het verplaatsen van de ingang de parkeerplaats beter toegankelijk maken voor het verkeer uit de zwaarbelaste, omliggende straten. Tijdens een bijeenkomst met 65 omwonenden is dit besproken. ‘Wij wisten dit helemaal niet en kregen pas  twee dagen voor de werkzaamheden begonnen de brief. Toen was het te laat om te reageren,’ aldus Leemerhof bewoonster Ria Dijk.

Wethouder Jan van Rij (VVD) belooft met de bewoners te gaan praten en een oplossing te zoeken.