Bewoners verpleeghuis De Plantage protesteren

Bewoners van verpleeghuis De Plantage zijn boos. Ze protesteren met een spandoek bij de ingang tegen de ontslagen van mensen die al zoveel jaar voor hen zorgen.

Careyn sluit negen locaties door de bezuinigingen in de zorg. Het verpleeghuis in Brielle blijft deze draconische maatregel bespaard. Bewoners van de afdeling Oude en Nieuwe Struyte (O.N.S) balen echter van de bij De Plantage aangekondigde ontslagen en komen in opstand. De aan een rolstoel gekluisterde initiatiefnemer Chris Blok (36) vreest dat het wegbezuinigen van de voedingsassistentes de verpleegkundigen zwaar belast. Zij geven hem nu nog te eten en drinken. ‘Het verplegend personeel heeft het al zo druk met het verzorgen van ons. Ze hebben straks amper tijd om te pauzeren.’

Chris maakt zich ook zorgen om het ondersteunend personeel bij De Plantage. Voor de verpleeghuiszorg wordt in 2014 het tarief gekort. Om de bedrijfsvoering efficiënter te organiseren besteedt Careyn facilitaire zaken, zoals schoonmaak en technisch onderhoud, zo veel mogelijk uit.

Een woordvoerder van Careyn erkent de situatie. ‘Maar, De Plantage sluit niet. De bezuinigingen hier zijn minder ingrijpend dan elders.’ Bij Careyn vervallen zo’n 650 functies. In de regio sluiten Voornesteyn in Hellevoetsluis en De Marckenburgh in Spijkenisse.