Bezwaar kerncentrale en windmolens

Westvoorne verzet zich tegen de mogelijke komst van een kerncentrale op de Tweede Maasvlakte. Het gemeentebestuur maakt schriftelijk bezwaar bij de Rijksoverheid.

De kerncentrale is opgenomen in een kaart van de ontwerpstructuurvisie ‘Windenergie op land’. Het kabinet vindt dat kernenergie in de toekomst belangrijk is voor de energievoorziening. Een bedrijf moet dan wel zelf alle kosten voor de centrale betalen en aan alle eisen voldoen.

Westvoorne vindt de Maasvlakte met de al aanwezige kwetsbare industrie als voorgestelde locatie ongeschikt. Het gemeentebestuur vreest voor de kwaliteit van wonen en leven op Voorne-Putten.

De recreatiegemeente maakt ook bezwaar tegen de plaatsing van enorme windmolens aan de zuidzijde van de Slufterdam. Het Natura 2000-gebied verdient aandacht. Sportieve recreanten en natuurliefhebbers komen nu voor de unieke natuur naar Westvoorne. ‘Moderne windturbines steken boven alles uit in hun omgeving, waardoor ze tot op grote afstand zichtbaar zijn. Ze trekken de aandacht door de beweging van de wieken,’ benadrukt het gemeentebestuur.