Bijna 11.000 euro tijdens benefietavond

Rond half acht gingen de vlaggen van de Stichting Tinte 400 en Hospice de Waterlelie in de feesttent voor het begin van het benefietconcert in top. Precies dezelfde zullen op 29 augustus op de top van de Mont Blanc wapperen. De feestavond in Tinte leverde vorige week woensdag 10.750 euro voor het hospice in Spijkenisse op.

 

“Vlaggen in en op de top voor Hospice de Waterlelie”

Twitterende bergbeklimmer

Burgemeester Peter de Jong van Westvoorne is één van de bergbeklimmers. Op 28 augustus begint hij na een maandenlange voorbereiding aan de tocht. Na een overnachting in een berghut hoopt de burgemeester de volgende dag op de top van de hoogste berg in de Alpen te staan. ‘Ik heb geen idee of ik de eerste burgemeester ben die dat doet. Wel de eerste twitterende!’

Het hospice bestaat dit jaar vijf jaar. Dit grotendeels dankzij donaties, giften en legaten. Mensen die zich in de laatste fase van hun leven bevinden en hun naasten krijgen er in een huiselijke omgeving de nodige zorg en ondersteuning.

De Waterlelie staat in Spijkenisse, maar staat open voor alle inwoners van Voorne-Putten en Rozenburg. Peter de Jong is voorzitter van de Stichting Vrienden van de Waterlelie. Deze stichting zorgt voor een structurele geldstroom om het huis open te kunnen houden. Bovenal zijn de honderd vrijwilligers onmisbaar. Zij hebben een verplichte scholing gevolgd om dit werk maximaal twee maal in de week vier uur te mogen doen.

 

Belangenloze bijdragen

Het dinerdansant in Tinte was één van de vele activiteiten rondom de bergbeklimming. Voorzitter José Gores van Stichting Hospice Voorne-Putten sprak wat betreft deze avond van een “geweldig” initiatief. ‘We spreken altijd bewust niet over de cliënten of de patiënten van het hospice, maar over de bewoners. Dat is ook onze visie: ‘mensen voor mensen.’’

Iedereen werkte ook in en op het terrein van de feesttent belangeloos mee. Dit begon met de sponsoring van het vooraf al uitverkochte diner door regionale eetgelegenheden. Vier bands traden daarna achtereenvolgens op. The Optimistic beet – met een prominente rol voor bandlid en bergbeklimmer Bart de Jong – het spits af.  Ook In The Name Of, Enge Buren en PEEN droegen hun steentje bij. Na de bekendmaking van het geldbedrag en de overhandiging van de cheque sloten de artiesten Maggie MacNeal en Ben Cramer de benefietavond af. De presentatie lag in handen van Suzanne Mulder van RTV Rijnmond.