Bijna 2100 euro voor water in Haïti

Een zomerfair op een unieke locatie. Velen bezochten zaterdag dan ook het evenement van de Vrienden van Haïti Westvoorne op het duinterrein tussen de Eerste en Tweede Slag in Rockanje.

Voor de tweede keer gooide voorzitter Ria van der Linde – Pollemans de hekken van haar woning aan Duinen 3 voor de stichting open. Maandenlang was zij in de weer geweest om de tuin om te toveren tot een aantrekkelijke en sfeervolle fair. Sieraden, schoonmaakartikelen, kleding, curiosa, cadeauartikelen, kinderspeelgoed, groenten en planten waren massaal uitgestald.

Al het werk bleek niet voor niets te zijn geweest. Al om half tien ’s ochtends meldden zich de eerste bezoekers. De hele dag was het – mede dankzij de ideale weeromstandigheden – een komen en gaan. Ondanks de bebording kon niet iedereen de locatie even snel vinden. ‘Iemand is wel een uur met zijn auto rond gereden,’ vertelt Ria.

De Rockanjese is erg blij met de opbrengst: 2099,95 euro. Dat is 600 euro meer dan vorig jaar. Het bedrag komt weer geheel ten goede aan Codrington College. De aardbeving verwoestte in januari 2010 het schoolgebouw in de voorstad van de hoofdstad Port-au-Prince. De herbouw is bijna gereed. Nog wel is geld nodig voor schoon drinkwater en de toiletten. Ria hoopt dit jaar – als altijd op eigen kosten – naar HaÍti te gaan om de voortgang van het project te aanschouwen.