Bouwplan De Ruy

Het dagelijks bestuur zet het woningbouwplan aan De Ruy door. Maar de gemeenteraad wil liever bouwen in Rockanje dan in Oostvoorne.

Liever bouwen in Rockanje

Woningbouw in Rockanje was een belangrijk onderwerp tijdens de verkiezingscampagnes. ‘Waarom nu bouwen in Oostvoorne? In Rockanje zijn er genoeg mooie locaties,’ stelt Heiko Muchall van Gemeentebelangen Westvoorne. Wethouder Bert van der Meij (PW) geeft aan dat hij niet anders kan dan dit plan opstarten. De gemeente heeft afspraken met projectontwikkelaar WAVO.

Op het al jarenlang braakliggend stuk grond komen twaalf rijwoningen onder de 150.000 euro en twaalf beneden-bovenwoningen tussen de 230.000 en 250.000 euro. De gemeente Westvoorne koopt 27 appartementen op de hoek van De Rug/Burgemeester Letteweg. De huurprijzen in het L-vormig appartementencomplex zullen rond de 880 euro per maand liggen.

Partij Westvoorne had willen wachten op de nieuwe woonvisie, waarin de woonwensen staan beschreven. Ook voorzitter Sjoerd Haagsma van de Vereniging Onderdak Westvoorne had liever hierop gewacht. Weer worden volgens hem bouwplannen op de rol gezet. ‘Een kwart van eerste fase van De Ruy is nog niet verkocht.’

Van der Meij denkt dat er zeker vraag is naar huurappartementen in die prijsklasse. ‘Tussen 800 euro en 1200 euro per maand zijn er nu nog een beperkt aantal woningen in Westvoorne verkrijgbaar.’

De politieke partijen vinden het te vroeg om nu al een besluit over het bouwplan te nemen. Wethouder Van der Meij probeert van WAVO uitstel tot begin volgend jaar te krijgen.