Fractievoorzitter Rien Olijve (D66)

Fractievoorzitter Rien Olijve (D66) vindt dat PvdA-raadslid Yvonne de Groot niet zomaar wat moet brullen. Hij kan de PvdA niet betrappen ‘op het zelf bijstellen van ambities’ terwijl de oppositiepartij juist om bezuinigen binnen de gemeentelijke organisatie vraagt.

,,Voor mij geen Wilderstaal hier,’’ reageerde De Groot meteen op de woorden van Olijve.  Haar partij heeft genoeg volgens haar goede, concrete ideeën te bezuinigingen. De oorzaak van de woordenwisseling tussen de twee politici in een commissievergadering was de discussie over het doorlichten van de gemeentelijke organisatie. Een onderzoeksbureau gaat onderzoeken of de gemeente haar ambities kan waarmaken met het zittende personeel. De tijd is er wat betreft het gemeentebestuur rijp voor. Brielle heeft te maken met grote veranderingen. De economische crisis leidt tot bezuinigingen voor het beleid. Tegelijkertijd is er sprake van nieuwe wet- en regelgeving en krijgt de gemeente extra taken door het Rijk opgelegd. De gemeente Brielle moet nu voor de komende tien jaar gaan bepalen welke taken ze zelf blijft doen en welke ze uitbesteedt. ,,Vreemde ogen in organisatie leidt soms tot verrassende resultaten,’’ stelde CDA-fractievoorzitter Jan Wolters enthousiast.

,,Tien jaar is een lange tijd. 4,5 Jaar geleden was zo’n stop op de economische groei niet denkbaar, ’’ vond Yvonne de Groot.  ,,Brielle moet ook niet de allures krijgen van een bedrijf met 4000 man personeel. Een kleine organisatie kijkt niet tien jaar vooruit.’’ Over een half jaar worden de eerste  onderzoeksresultaten verwacht.