Brug toch vervangen

De houten voetgangersbrug aan de Vogelgaarde/Hooischelf in Rockanje wordt vervangen. Omwonenden willen dat de oversteek behouden blijft.

‘Het is de meest centrale brug en we maken er veel gebruik van,’ aldus wijkbewoner Loes Schalkwijk. ‘Neem ons onze brug niet af.’ De Westvoornse gemeenteraad stelde een bedrag van 24.000 euro voor de vervanging beschikbaar.

Een agressieve zwam heeft de houten voetgangersbrug ernstig aangetast. De brug is na de ontdekking afgesloten en moet voor een nieuwe vervangen worden. Raadslid Cor Sommeling Sommeling (Inwonersbelang Westvoorne) stelde onlangs nog dat een nieuwe brug wellicht helemaal niet zou hoeven. Negentig meter verderop ligt er nog een. ‘De brug ligt er nu al twee maanden uit en ik heb er niemand over gehoord.’ Voor wijkbewoners bleek het niet vervangen echter toch een brug te ver.

De zwam heeft in rap tempo in de gemeente Westvoorne toegeslagen. Ook een brug aan de Dirk van Leydenweg in Oostvoorne moet door de aantasting worden vervangen. Een gespecialiseerd bedrijf gaat nu alle houten bruggen in Westvoorne inspecteren.