Burgerinitiatief Spoed Eisende hulp

Willem Heijdacker van het burgerinitiatief ‘verbeterde acute Spoed Eisende hulp op VPR’ spreekt maandag 30 november in de raadzaal in Rockanje. Hij hamert op de verbetering van de zorg in de regio.

De boze burgers hielden begin september een protestmanifestatie in Spijkenisse. De spoedeisende hulp (seh) in het Spijkenisse medisch Centrum is beperkt geopend. De enige huisartsenpost (hap) op Voorne-Putten heeft te lange wachttijden. Ambulances komen te laat. Ze willen verbeterde acute noodhulp en hap op Voorne, maar zien bijna drie maanden na de protestmanifestatie nog geen enkele verbetering. ‘We zullen blijven protesteren zolang deze onacceptabele feiten voortduren,’ schreef Heijdacker aan de burgemeesters in de regio en Veiligheids Regio Rotterdam (VVR).

Het Zuster Visser Fonds uit Oostvoorne steunt de actie. ‘Het sluiten van de HAP in Hellevoetsluis is zeer zorgwekkend. De HAP in Spijkenisse is geen goede voorziening in onze ogen als het gaat om spoedeisende hulp waar bewoners van Voorne-Putten op mogen rekenen,’ aldus voorzitter Johan tuk.