Buurtinitiatieven

De gemeente Westvoorne draagt financieel bij aan buurtactiviteiten. Inwoners kunnen een schoonmaakactie of buurtbarbecue op kosten van de gemeente houden.

Het dagelijks bestuur van de kustgemeente wil burgerinitiatieven stimuleren. Inwoners kunnen rekenen op een gemeentelijke bijdrage van maximaal 500 euro.  ‘Het moet wel gekoppeld zijn aan een activiteit dat de kwaliteit van de buurt verbetert,’ benadrukt wethouder Paméla Blok (Inwonersbelang Westvoorne). Als buurtbewoners met z’n allen hun plantsoen willen aanpakken of omgeving schoonmaken kunnen ze voor dat bedrag materiaal aanschaffen. Of ze kunnen na afloop een barbecue houden. Voor eten en drinken kunnen ze 100 euro extra aanvragen.

Het gaat om het betrekken van de hele wijk bij een activiteit. Mensen zetten zich gezamenlijk in voor hun buurt die er op vooruit gaat. ‘En ze zijn gezellig met elkaar bezig,’ aldus Blok.

Inwoners moeten uiterlijk zes weken voor de activiteit een voorstel bij de gemeente indienen. Dat moet worden voorzien van een activiteitenplan, een begroting en deelnemerslijst.