Centrum voor Jeugd en Gezin geopend: ‘knalfeest in Stuifakkers’

In Rockanje staat het woon-zorgcomplex voor senioren. Stuifakkers is nu ook dé plek in Westvoorne voor kinderen en jongeren tot en met 23 jaar en hun ouders of verzorgers. Op woensdag 14 september opende wethouder Nico Groenwegen (CDA) het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG).

Dagelijkse vragen

Het was aan clown Bassie, van het bekende duo Bassie en Adriaan, om de feestmiddag te starten. Wethouder Nico Groenewegen sprak in zijn openingstoespraak niet voor niets van een ‘knalfeest’. De zusjes Charlotte (9) en Claire (7) Werner mochten de ballonnenboog van hem doorprikken. Hiermee was het CJG Westvoorne officieel geopend. Nu werken verschillende instanties voor de beantwoording van vooral dagelijkse vragen over gezondheid, opvoeden en opgroeien samen. Het consultatiebureau, de schoolarts en het opvoedbureau maken van kamers op de begane grond en in de kelderverdieping van Stuifakkers gebruik. Ook voor het algemeen maatschappelijk werk en de jeugdhulpverlening kan een bezoek worden gebracht. Deze partijen werken op hun beurt weer samen met huisartsen, verloskundigen, kraamzorg, leerkrachten en jongerenwerk. ‘We willen problemen en probleempjes vroeg signaleren, zodat we grote problemen voorkomen,’ aldus wethouder Groenewegen. Overigens moedigde hij het aan om meteen een bezoek aan het café, restaurant of de kapper in Stuifakkers te brengen.

Neutraal terrein

CJG-coördinator Fraukje Harder moedigt iedereen aan om voor vragen altijd contact met het CJG op te nemen. ‘Beter één keer te veel gebeld dan één keer te weinig.’ Ook in het geval van twijfel bij ouders wanneer de hun zoon of dochter een feestje met alcohol zonder hun aanwezigheid wil geven. Het CJG is daarnaast voor professionals bestemd. ‘Stel je bent een juf of meester van groep zeven of acht. Je hebt kinderen die straks naar het voortgezet onderwijs gaan en vraagt je af of die wel weerbaar genoeg zijn. Dan kan je hier je vragen stellen,’ illustreerde Fraukje Harder.
De gemeente heeft bewust voor Stuifakkers gekozen. Het is niet alleen een centraal gelegen locatie in het dorp, maar ook een neutraal terrein. Een jongere kan bijvoorbeeld net zo goed zijn of haar opa of oma hier bezoeken of naar de fysiotherapeut of kapper gaan. Het valt minder op als zij een bezoek aan dit gebouw brengen.

Contact
Centrum voor Jeugd en Gezin Westvoorne
Woon-zorgcomplex Stuifakkers
Briggemandreef 2
3235 DZ Rockanje
0181 – 326539
info@cjgwestvoorne.nl
http://www.cjgwestvoorne.nl