Compromis snippergroen

De Westvoornse gemeenteraad is dinsdag 30 mei aan zet over het snippergroen. Bewoners van singelpercelen in Rockanje hopen op duidelijkheid na periode van onzekerheid.

‘Dit is niet de meest elegante oplossing, maar een compromis, volgens Arie en Tony Jongeling.’

De raadsleden vroegen in november 2016 om een aparte regeling voor de eigenaren van tuinen die grenzen aan een singel. Wethouder Paméla Blok (Inwonersbelang Westvoorne) heeft nu een voorstel liggen. Ze kunnen tot 1 januari de grond voor 80 euro per vierkante meter kopen. Voor die prijs komt ook het Kadaster meten en zitten de notariskosten bij inbegrepen. Kopen ze niet, dan mogen ze grond tot hun vertrek gebruiken.

Bijna twee jaar geleden is het project snippergroen gestart. De gemeente Westvoorne wilde duidelijkheid. Welk stuk tuin is van de gemeente? Adviesbureau Eiffel werd voor 175.000 euro ingeschakeld. Bewoners konden gemeentegrond kopen, horen of teruggeven. De verwachte opbrengst was 3,8 ton. Bij 53 singelpercelen bleek de situatie ingewikkelder te liggen dan gedacht.

Arie en Tonny Jongeling van de vereniging Snippergroen hopen op duidelijkheid en rust. ‘Dit is niet de meest elegante oplossing, maar een compromis.’