De gemeente Westvoorne betaalt mee

De gemeente Westvoorne betaalt mee aan de nieuwe marketingorganisatie OP Voorne-Putten. De gemeenteraad stelt pas het volledige bedrag ter beschikking als ze volgend jaar ook instemmen met de plannen.

Alle gemeenten betalen vanaf volgend jaar mee aan de promotie van Voorne-Putten. Westvoorne draagt als toeristische gemeente met 120.000 euro verreweg het meeste bij. Bijna 70.000 euro van dat bedrag is afkomstig van de toeristenbelasting. De toeristenbelasting gaat in 2016 daarom 5 cent voor campings en 30 cent voor hotels omhoog. ‘We stellen het bedrag in twee termijnen beschikbaar, want we willen eerst de marketingplannen goedkeuren,’ aldus raadslid Cor Sommeling (Gemeentebelangen Westvoorne). Volgend jaar bekijkt de Westvoornse raad opnieuw of en hoe ze geld beschikbaar stellen.

Eigenaren van hotels en campings zijn boos dat zij straks als enige ondernemers meebetalen. Terwijl heel het eiland profiteert van de marketing. Suze de Vries van TOP Voorne, de belangenbehartiger van toeristische en recreatieve ondernemers vind de nieuwe marketingorganisatie niet alleen wenselijk, maar ook nodig. Zij wil ‘op zeer korte termijn een onderzoek naar een eerlijkere financiering.’ ‘Ook een systeem wat continuïteit voor de toekomst garandeert.’ De Vries denkt aan een systeem waarbij ook de horeca en andere ondernemers meebetalen.