Driedaags familiefeest in Hellevoetse Vesting

Van vrijdag 19 tot en met zondag 21 augustus is het weer feest in de historische vesting van Hellevoetsluis. Het activiteitenprogramma is heel divers. Van een kermis tot aan een snelle botenrace. “Zomer in de Vesting” is één groot familiefeest.

 

Lopen op water

Vanaf de Brielse Poort tot aan het Haringvliet en vanaf het kleine strandje tot aan de ‘Kippebrug’ zijn er drie dagen lang diverse “evenemententerreinen” met ieder een eigen sfeer en activiteiten.  Op donderdag start al de kermis aan de Burgemeester van der Jagtkade. Het weekendprogramma is heel divers: van een braderie, naar oude ambachten en (oud-) militaire activiteiten tot aan spectaculaire races en demonstraties op het Haringvliet. Het is vooral ook meedoen, zoals door “lopen op het water” met grote MeerParels. Alleen in de feesttent op het Zuidfront is er op vrijdag- en zaterdagavond een betaald feest. Op dit “Sterren Festival” komen dan ook artiesten als Koos Alberts, Gerard Joling en Wolter Kroes. Verder is – op enkele activiteiten na – “Zomer in de Vesting” geheel gratis. Bijzonder is een ander podium: het droogdok. Bij dit monument, het brandweermuseum en de molen “De Hoop” treden op zaterdag zes shantykoren op. ‘Wij hopen op een groot succes, zodat we het volgend jaar kunnen gaan uitbreiden,’ aldus Frans ten Hoor van het Droogdok en het brandweermuseum.

 

Slotfeest vrijwilligers

De Stichting Toerisme Evenementen Recreatie Hellevoetsluis (STER) is de overkoepelende organisator van “Zomer in de Vesting”. De opbrengst komt ten goede aan de Hellevoetse reddingsbrigade en de EHBO. Om het familiefeest tot een succes te maken is de STER nog op zoek naar vrijwilligers. ‘Wij willen een grote groep om de huidige groep wat te ontzien, want zij kunnen natuurlijk niet het hele evenement op hun schouders nemen en willen ook zelf deelnemen aan de festiviteiten,’ legt secretaris Erik Noordzij uit. ‘Het leuke is dat nu enkele jongeren van de jeugdraad van Hellevoetsluis meedoen. Zo houden we ons team jong.’ De STER zoekt vooral mensen voor de op- en afbouw, het informatiepunt en het kinderdorp. Vrijwilligers kunnen aangeven op welke tijdstippen zij van 15 tot en met 24 augustus kunnen helpen. Ook verkeersregelaars zijn overigens van harte welkom. De vrijwilligers krijgen op hun beurt van de organisatie natuurlijk eten en drinken, een leuk aandenken en een slotfeest. Voor meer informatie en aanmeldingen, STER secretaris Erik Noordzij: 06-24231934 of secretaris@sterhellevoetsluis.nl. Het programma is beschikbaar op: http://www.zomerindevesting.nl/.