Drukke Rabo Rijwiel Ronde Voorne-Putten: ‘iedereen een winnaar!’

Hoewel de omgeving van Voorne-Putten op zichzelf natuurlijk al heel mooi is om zomaar doorheen te fietsen, was het afgelopen zaterdag wel extra leuk om te doen. De jaarlijkse Rabo Rijwiel Ronde over het eiland viel dit keer samen met, de beide gratis te bezoeken, Burchtfeesten in Oostvoorne en Bruisend Brielle. Een heerlijke nazomers zonnetje maakte het voor de honderden deelnemers van de recreatieve fietstocht natuurlijk helemaal genieten!

 

Oversteek Hellevoetsluis: ‘70 km voor de echte sportievelingen’

De Rabobank Voorne-Putten Rozenburg had in samenwerking met de VVV Zuid Hollandse Eilanden twee fietsroutes van 35 km uitgestippeld. Vooraf waren de beschrijvingen daarvan beschikbaar. Gestart kon er worden tussen 9.00 en 13.00 uur bij zes organiserende banken op het eiland. Bij aanvang ontvingen alle fietsers een leuke attentie voor onderweg. Voor de echte sportievelingen kon in Hellevoetsluis zelfs een doorsteek worden gemaakt naar Zuidland om op de fietsroute op Putten te komen.

Op Voorne werden de deelnemers via de polders door de vestingstadjes Hellevoetsluis en Brielle, waar molen ’t Vliegen Hert kon worden bezichtigd, geleid. Ook in de dorpen Oostvoorne en Rockanje, verbonden door mooie fietspaden in het uitgestrekte duingebied, waren stempelposten bij de bankgebouwen aan de Stationsweg en Dorpsweg gesitueerd. Daar kon men op een geïmproviseerd terras bijkomen van de inmiddels gemaakte kilometers en schonken enthousiaste Rabobankmedewerkers naar gelieve koffie, thee of iets fris in en was er iets lekkers te krijgen.

 

Dertiende keer

Alweer voor de dertiende keer is de Rabo Rijwiel Ronde Voorne-Putten gereden. De belangstelling hiervoor was aanzienlijk te noemen. ‘Het is nu veel drukker dan vorig jaar. Toen was het zulk slecht weer’, weet medewerkster Wiena van Buuren aan het einde van de middag vanachter haar kraam te melden. In Oostvoorne zijn ongeveer 70 fietsers gestart en in Rockanje stond de teller na enen op 62. Geschat wordt dat er bij alle registratiepunten zich zo’n 60 tot 70 personen voor de recreatieve tocht hebben aangemeld.

Kinderen konden een speciale route van 15 km van Rockanje naar Oostvoorne en weer terug rijden. Hierdoor deed nog een flink aantal volwassenen mee dat niet officieel was geregistreerd. Uiteraard was er ook voor de jonge fietsers speciaal een activiteit voor tijdens de tocht bedacht. Behalve dat de Rabobank Oostvoorne er met een kastelen springluchtkussen even buiten het drukke dorpscentrum een eigen ‘Burchtfeest’ op na hield, konden zij op het terrein naast het Agathahuis bij de kinderboerderij even gezellig rondkijken en uitrusten.

Alle posten gingen om 16.00 uur dicht. Tot op het laatste moment toe druppelden er bij de diverse Rabobanken deelnemers binnen. Met een volle stempelkaart van de dertiende Rabo Rijwiel Ronde kon na afloop meteen de huldiging plaatsvinden: ‘het leverde voor iedereen een medaille op!’