Duurzaam strandpaviljoen in aanbouw

Over de strandhuisjes is het laatste woord zeker nog niet gezegd. Intussen is de bouw van het strandpaviljoen bij de parkeerplaats naar het voormalig autostrand in Oostvoorne rustig begonnen. Waarschijnlijk is het “Paviljoen aan Zee” van Jan van Marion eind dit jaar klaar.

De insteek is dat het paviljoen bij de Brielse Gatdam geheel duurzaam is. Twee windmolens van maximaal twintig meter moeten bijvoorbeeld het gebouw van energie voorzien. Het organisch ontwerp gaat bovendien op in de omgeving. Ook komt er een uitkijktoren.
Oppositiepartij Partij Westvoorne maakte tijdens een raadsvergadering duidelijk dat onvoldoende onderzocht is of het plaatsen van de windturbines schadelijke gevolgen zal hebben voor de doelstellingen van Natura 2000 en voor de vogelstand van het aangrenzende gebied de Slikken van Voorne. Er zijn ook andere bezwaren tegen deze bouw in het natuurgebied ingediend. ‘Maar, door het duurzaam karakter van het ontwerp zijn deze grotendeels vervallen. De bouwvergunning is nu onherroepelijk. Wel loopt de procedure van het bestemmingsplan nog, hiertegen kunnen nog bezwaren binnenkomen,’ aldus een woordvoerster van de gemeente Westvoorne.