Eén gemeente op Voorne

Rockanje – VVD-fractievoorzitter Ruud Dukker wil naar één gemeente op Voorne toewerken. Hij vindt de huidige manier van samenwerken ‘te vaag en te vrijblijvend’.

De Westvoornse politicus Dukker voelt de druk vanuit de Provincie om Voorne-Putten één bestuurlijke richting in te duwen. Hij wil de bestuurlijke toekomst liever van onderaf regelen. Nu sprint er telkens nog een gemeente om de een of andere reden van de kruiwagen af. Gemeenten moeten naar één identiteit toewerken. Daar hoort Spijkenisse wat Dukker betreft niet bij. ‘De gemeenten op Voorne hebben recreatie, land- en tuinbouw en natuur en geen grootstedelijke problematiek.’

Zijn opmerkingen leken voor de andere Westvoornse politieke partijen als een donderslag bij heldere hemel te komen. Ze waren bezig om het werkplan voor de gemeentelijke samenwerking op Voorne-Putten te bespreken. Juist door samen te werken willen de vijf gemeenten herindeling voorkomen. De liberaal gaf wel aan alleen voor Westvoorne te spreken. Niet alle VVD afdelingen op Voorne-Putten delen zijn mening.

Burgemeester Peter de Jong benadrukte dat zijn gemeente binnenkort naar de bestuurlijke toekomst gaat kijken, want er zijn veel verschillende vormen van samenwerken. Ook de burgers mogen dan hun mening geven. Op donderdag 16 februari bezoekt de Commissaris van de Koningin Jan Franssen al Westvoorne.