Een wereld ging open

Het was op woensdagavond 14 september een bont gezelschap aan artiesten op het podium van het theater Twee Hondjes in Hellevoetsluis. Een wereld ging open in de historische vesting. Zij lieten met hun optredens het beste van zich zien voor het Vluchtelingenwerk Zuid Hollandse Eilanden.

Het thema van benefietavond ten behoeve van het Steunfonds was niet voor niets gekozen: “er gaat een wereld voor u open!” De bekende Nederlandse pianiste Ynke van der Wagt speelde belangeloos. Ook waren er zang en dans optredens met een multicultureel tintje en een kennisquiz. Van de herkomst van de nieuwe landgenoten kon door middel van wereldhapjes letterlijk worden geproefd.

Uiteraard werd in de Twee Hondjes duidelijk gemaakt waar het werk allemaal om draait: verhalen van een vluchteling werden niet vergeten. Het Steunfonds wordt overigens alleen ingeschakeld voor noden in bijzondere situaties waarin zij zich bevinden.

De avond stond onder leiding van Ferdinand Fransen, bekend van radio en tv, en nu hoofd communicatie bij de gemeente Spijkenisse. Wethouder Jorina de Jongh van Hellevoetsluis verzorgde opening.