Eerst problemen Meer oplossen

De Westvoorne raadsleden staan achter de ambitieuze plannen voor het Oostvoornse Meer. Maar niets is uitvoerbaar zolang de problemen met de blauwalg en paalworm in de scheepswrakken het meer parten blijven spelen.

Voor VVD-raadslid Jaap Heijndijk was de afgelopen zomer een gruwel. Een dikke, stinkende laag drab domineerde beide oevers van het meer. ‘Alles valt of staat met de kwaliteit van het water,’ stelt hij klip en klaar. CDA’er Theo Fransman is het met hem eens. ‘Als de waterkwaliteit niet in orde is dan lijkt het me onmogelijk dat ondernemers investeren.’

De medewerking van ondernemers is de komende jaren cruciaal. Want Westvoorne heeft grote plannen met het meer. Een regionaal watersportcentrum, een wrakkenmuseum en een hotel aan de noordoever. Een expocentrum Kust en Zee met zeehondenopvang aan de zuidoever. Met een opknapbeurt voor de buitenruimte van beide oevers. Alle ideeën staan in de Recreatievisie Oostvoornse Meer. De visie is onder andere aan de hand van gesprekken met ondernemers, organisaties en potentiële investeerders van buiten tot stand gekomen.

Wethouder Jan van Rij (VVD) realiseert zich dat de ambitieuze plannen niet allemaal haalbaar zullen zijn. Hij gaat de komende maanden met de betrokken verder in gesprek.