Eerste paal school Haïti

Hopelijk is het puin voldoende opgeruimd om echt de ‘eerste paal’ te kunnen slaan

ROCKANJE – Begin volgend jaar bezoekt de stichting Vrienden van Haïti Westvoorne weer Haïti.  Op 12 januari slaat voorzitter Ria van der Linde symbolisch de eerste paal voor de school nabij de hoofdstad Port-au-Prince.

Al meer dan 25 jaar bezoekt Ria van der Linde bijna ieder jaar het land. Ze kwam er voor het eerst om haar adoptiekinderen op te halen. De Rockanjese heeft sindsdien het weeshuis in Carrefour, een voorstad van Port-au-Prince, gesteund. Zij heeft er onder andere voor gezorgd dat de kinderen naar school gaan, eten krijgen en een uniform dragen. Door de aardbeving op 12 januari 2010 is het gebouw verwoest. Toen kon Ria van der Linde opnieuw beginnen met geld inzamelen. Afgelopen weekend haalde ze met een kraam bij Albert Heijn in Oostvoorne bijna 900 euro op. Dit bedrag reserveert ze voor de tegels voor de schoolvloer en de toiletten.

‘We hebben nu genoeg bij elkaar voor de bouw van twee of drie aardschokbestendige leslokalen. Hopelijk is het puin voldoende opgeruimd om echt de ‘eerste paal’ te kunnen slaan. Ik vind het mooi om dit precies twee jaar na de aardbeving te doen. ’ De voorzitter van de Westvoornse vrienden gaat in Haïti plannen voor de definitieve herbouw maken.

Voor meer informatie: http://www.vriendenvanhaitiwestvoorne.nl/