Erik Mulder nieuwe wethouder

Sinds maandagavond is Erik Mulder (D66) wethouder. De gemeenteraad ging akkoord met zijn benoeming.

Verbinder

Mulder benadrukte direct na het afleggen van de belofte een verbinder voor bestuur en burger te willen zijn. Hij wil dat de onderlinge verhoudingen in Westvoorne verbeteren. ‘Ik hoop dan ook dat mijn komst een keerpunt is.’ De Oostvoornaar wordt parttime wethouder. Op maandag en dinsdag werkt hij in het gemeentehuis. De overige dagen is Mulder werkzaam als corporate controller bij Thermaflex International Holding bv in Waalwijk. Hij kan veel van huis uit werken en is naar eigen zeggen dus ‘heel flexibel’.

Bestuursfuncties

De kersverse wethouder is 53 jaar, getrouwd en vader van drie studerende zoons. Mulder is een postdoctoraal geschoolde register controller en heeft 33 jaar werkervaring, waarvan 22 jaar in het bedrijfsleven. Hij was onder meer financieel directeur bij het voormalige Spreeuwenberg Steigerbouw in Zwartewaal, werkte zeven jaar voor een Rotterdamse woningcorporatie en vier jaar als concern controller bij de gemeente Spijkenisse. Daarnaast heeft hij bestuursfuncties vervuld bij verzorgingscentra en een woningcorporatie. Hij werd na de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 fractieassistent voor D66.

Portefeuille

Mulder neemt de beleidsgebieden en dossiers van zijn voorganger op grote lijnen over. Dus, Economische Zaken, Natuur & Recreatie en Milieu. Hij gaat pas op maandag 5 november aan de slag. Deze week worden zijn taken nog waargenomen door de huidige collegeleden. Ruud Scherjon volgt Mulder op als fractieassistent.

IN KADER

€ Wachtgeld €

De nieuwe wethouder is niet unaniem gekozen. Oppositiepartijen Partij Westvoorne en PvdA vinden de 20.000 euro extra zonde van het geld. Ook inspreker Frits Rip stelde dat het geld in tijden van bezuinigingen beter terecht kan komen. De oppositie had liever gezien dat Hans van Lith (Gemeentebelangen Westvoorne) meer uren zou draaien. Hij krijgt nog wachtgeld voor het aantal uren dat hij minder werkt ten opzichte van zijn vorige periode als wethouder. Van Lith neemt wel het glasdossier van oud-wethouder Ies Klok over. Hij werkt hierdoor al meer uren voor hetzelfde bedrag.