Europarlementariër

Europarlementariër Matthijs van Miltenburg (D66) bezocht vorige week woensdag Westvoorne. Een gebied waar belangrijke Europese pijlers als economie en ecologie met elkaar botsen.

De D66’er was tijdens zijn officiële bezoek aan de gemeente onder de indruk van de ontwikkelingen. Een regio waar Van Miltenburg met zijn portefeuille Regionale Ontwikkeling, Transport en Toerisme direct mee te maken heeft. Hij bezocht lokale toeristische attracties als het Rockanjese strand, Tenellaplas, Koepel Zeeburg, de burcht en het Oostvoornse Meer.

De Europarlementariër vindt dat de grote steden in Europa best nog iets van de kleine gemeente kunnen leren. ‘Westvoorne heeft een goede kwaliteitsimpuls op het strand gemaakt.’ Van Miltenburg gaf op zijn beurt het dagelijks bestuur advies over Europese subsidiemogelijkheden. Wethouder Bert van der Meij (Partij Westvoorne) hoopt dat Europa investeert in het Oostvoornse Meer. ‘Met deze handvatten gaan we aan de slag,’ aldus wethouder Paméla Blok (Gemeentebelangen Westvoorne).

Na afloop ontmoette Van Miltenburg ook partijgenoten. Ze bespraken de samenwerking tussen de gemeenten op Voorne, die volgens de lokale D66’ers uiteindelijk moet leiden tot één gemeente.