Film Rugge

BRIELLE – Twee leerlingen van het Maerlantcollege in Brielle hebben een film over Rugge gemaakt. Brandon van Deelen en Jerry Hollaar tonen de veelzijdigheid en de mogelijkheden van de Brielse woonwijk anno 2011.  

De restauratie bij de Bedevaartskerk H.H. Martelaren van Gorcum, het vernieuwde winkelcentrum, spelen en wonen in de wijk, het Centrum voor Jeugd en Gezin en de vele woningen die te koop staan komen aan bod.

Ongeveer een half jaar geleden kregen de twee jongens voor hun maatschappelijke stage de opdracht van de gemeente Brielle om een film over Rugge te maken. Onder begeleiding van raadsleden, de wijkraad en de filmclub hebben zij zaken gefilmd die hen opvielen. Daar gingen nog de nodige werkzaamheden aan vooraf. Ze leerden afspraken maken, plannen, interviews houden en geven en notuleren.  Het resultaat is een film van ongeveer 20 minuten. Brandon en Jerry wonen zelf ook in de wijk.
Afgelopen vrijdagmiddag was in de raadszaal van het Stadhuis aan de Markt in Brielle de première. Na afloop nam wethouder Wilbert Borgonjen (CDA) de film in ontvangst. Binnenkort is die via YouTube te zien.