Financiering Zorgbouw

De ontwikkelaar van het Zorggebouw in Brielle ondervindt problemen met de financiering. Het dagelijks bestuur van Brielle wil nu voor bijna vier miljoen garant staan.

Commerciële banken willen de ontwikkelaar geen lening verstrekken, omdat ze het Zorggebouw in de wijk Zuurland zien als commercieel vastgoed met daaraan verbonden risico’s. Zonder kredietverstrekking kan Batenburg BV de financiering voor de bouw niet rond krijgen. De Bank Nederlandse Gemeenten (BNG) wil geld lenen, maar dan moet de gemeente Brielle de komende tien jaar voor maximaal 3.737.500 euro garant staan. BNG denkt dat het project haalbaar is en de kans op wanbetaling gering is. Daarnaast brengt Batenburg BV ook eigen geld in. De totale kosten voor het Zorggebouw zijn 5.745.427 euro.

Eind vorig jaar moest de bouw al starten. Het wordt hèt centrum voor de Brielse jeugd. In het gebouw komen de kinderopvang van Humanitas, peuterspeelzaal de Kleine Geus en het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Op de eerste en tweede verdieping komen nog eens twaalf appartementen die Batenburg zelf gaat verhuren.

Als de gemeenteraad instemt kan de bouw in april alsnog beginnen. Het streven is om de kinderopvang en peuterspeelzaal eind 2013 op te leveren. Volgend voorjaar volgen de overige voorzieningen en de appartementen.