Geen bushalte bij nieuwe school

BRIELLE – Middelbare scholieren van het Maerlant College in Brielle kunnen niet voor de deur uitstappen. Vervoeder Connexxion weigert een stukje om te rijden.

Sinds augustus krijgen de kinderen les in het nieuwe schoolgebouw in de wijk Nieuwland-Oost. Ze lopen vanaf de bushalte zo’n halve kilometer naar hun school. Eerst steken de scholieren de drukke Groene Kruisweg nabij de rotonde Seggelant over. De Provincie wil niet zorgen voor een beschermde oversteekplaats.

Het dagelijks bestuur van Brielle verzocht Connexxion om vlak voor de school te stoppen. De bus zou dan over De Nolle rijden, bij de rotonde keren en weer over de Nolle naar de Groene Kruisweg terugrijden. In het ontwerp voor de rotonde aan De Nolle en de Hossenbosdijk stond al een bushalte ingetekend. Connexxion wil echter geen extra reistijd en kosten voor de medepassagiers.

In de drie weken dat het nieuwe schoolgebouw in gebruik is, is alles goed gegaan. ,,In Oud-Beijerland is er sprake van een soortgelijke situatie. Daar zijn nog geen ongelukken gebeurd,’’ legt wethouder Klaas Schipper (VVD) uit. Hij ziet vooralsnog geen noodzaak voor verdere verkeersmaatregelen.