Geen discotheek aan drukke N57

‘goed en veilig bereikbare locatie voor jongeren’ 

De Vereniging Verontruste Burgers van Voorne (VVBV) stapt naar de Raad van State om de discotheek aan de N57 een halt toe te roepen.  Het complex past niet in het polderlandschap.

Restaurant

Hellevoetsluis wil een discotheek met restaurant op de hoek Zwartedijk/N57. Pal aan de grens met Westvoorne. Vorig jaar maakte de buurgemeente bezwaar tegen het bestemmingsplan. Het dagelijks bestuur constateerde onder andere dat de discotheek, tegen de afspraak, ondergeschikt werd aan het restaurantgedeelte. Hellevoetsluis paste het plan vervolgens aan. De Hellevoetse gemeenteraad stemde in december in met het gewijzigde bestemmingsplan. Dat lag van 3 januari tot en met 14 februari ter inzage. Ook buurgemeente Westvoorne gaat nu akkoord.

Alternatief

De verontruste burgers vinden echter dat Hellevoetsluis het plan onvoldoende heeft aangepast. Ze zijn nog steeds bang dat het wegrestaurant de discotheek gaat domineren. De eetgelegenheid is in oppervlakte kleiner geworden, maar dit zou de hele week door constant mensen trekken. Ook met de drukke locatie in het vlakke, open landschap zijn de verontruste burgers het niet eens. Ze willen een ‘goed en veilig bereikbare locatie voor jongeren’, die ook nog eens veel beter in de omgeving past. De vereniging komt met een alternatief: aan de Provincialenweg N497, net na de afslag op de N57.