Geen drempel voor mijn huis

Els de Jong woont al bijna 30 jaar op de hoek Fazantenlaan/Van der Meerweg. Zij is niet blij met de plotselinge komst van een drempel voor haar huis.

Al tientallen jaren klaagt de Oostvoornse over kuilen, putten en bulten in de omliggende wegen. Want de trillingen die het verkeer door de specifieke onderlaag in dit gebied veroorzaakt, veroorzaken weer scheuren in haar woning. De gemeente repareert regelmatig het wegdek, maar het probleem blijft door die onderlaag bestaan. ‘Met de drempel komt er weer een oneffenheid bij,’ aldus De Jong. Zij krijgt bijval uit de politiek. D66’er Wim Hartog staat niet te springen om de aanleg van de drempel. Eerder is er in de buurt na klachten van omwonenden juist één voor veel geld verwijderd.

De drempel om hardrijders te stoppen is één van de verkeersmaatregelen in het dorp die de gemeente met bijna een ton subsidie van de Stadsregio wil nemen. Maar de Jong heeft zelf niet om verkeersmaatregelen bij haar woning gevraagd. Aan het eind van de weg wordt niet hard gereden omdat automobilisten moeten stoppen of de bocht nemen. Zij is om die reden niet in de voorbereidende werkgroep voor de verkeersmaatregelen gestapt, maar baalt nu wel dat dorpsgenoten die elders wonen de drempel hebben bedacht. ‘Moeten wij dan straks last hebben van de school aan het begin van de weg?’

Want het probleem zit vooral bij CNS de Nieuweweg. Daar ontstaan vlak voor het begin en na afloop van de schooltijd chaotische situaties. De gemeente zoekt nog naar een oplossing.