Geen excuses Partij Westvoorne

Rockanje – Partij Westvoorne is in de strandhuisjeszaak te hard van stapel gelopen.  Terwijl het gemeentelijk onderzoek naar de mogelijke belangenverstrengeling van wethouder Ies Klok (D66) liep zocht hun fractievoorzitter de media op.

In het AD/RD van vrijdag 17 juni stond dat Klok’s partner Jacqueline van Hoey Smith mogelijk geld zou ontvangen als er strandhuisjes in Rockanje komen. De gemeente bracht als antwoord een persbericht uit. Haar grootvader heeft 55 jaar geleden een deel van de duinen en het badstrand aan de gemeente verkocht. Bij de verkoop zijn bepalingen opgenomen en zijn alle financiële vergoedingen voldaan. De krant was getipt door Van Blom, die tevens uitspraken ten nadele van de wethouder deed.  

‘Raadsleden hebben een voorbeeldfunctie,’ sprak de burgemeester. ’Vermoedens moeten onderzocht en gewogen worden.’ Partij Westvoorne had nooit eerst naar de media mogen gaan en heeft hiermee het aanzien van de politiek geschaad. Een doodzonde noemde de VVD fractievoorzitter Ruud Dukker de niet-afwachtende houding en beschuldigende insinuaties namens de coalitiepartijen. ‘De burgers zijn misbruikt voor eigen gewin van de partij. Wij zien niet dat met deze handelswijze het algemeen belang op enige wijze is gediend.’

Van Blom verdedigde zich door te stellen dat zij ondanks herhaald verzoek geen onderhoud met de burgemeester kreeg. ‘Wij raadsleden hebben dan de plicht dit aan de orde te stellen.’ De Jong sprak dit tegen. Hij had beloofd alle raadsleden voor de raadsvergadering van dinsdagavond te informeren.

Hoofdrolspeler Jacqueline van Hoey Smith was verbaasd dat Van Blom geen excuses aanbood. ‘Sterker, ze probeerde de burgemeester de oorzaak van haar handelen in de schoenen te schuiven.’

Een extern onderzoeksbureau gaat in opdracht van de gemeente de zaak onderzoeken.