Geen moskee met afhaalshoarma aan Noordweg

Wethouder Hans van Lith (Gemeentebelangen Westvoorne) verzekert dat er geen ‘moskee met afhaalshoarma’ aan de Noordweg in Oostvoorne komt. Er zijn genoeg regels ter bescherming van het terrein waar twaalf welstandsvrije woningen komen.

Het dagelijks bestuur van Westvoorne wil de locatie ‘Noordweg 27’ als welstandsvrij gebied aanmerken. De toekomstige eigenaren moeten zich aan vaststaande regels, zoals het bestemmingsplan en de milieuregelgeving, houden. Verder mogen ze hun creatieve geest de vrije loop laten. De ontwerpen hoeven niet meer aan de welstandscriteria te worden getoetst. Het terrein aan de rand van het dorp komt voor de proef in aanmerking, omdat de woningen daar uit het zicht komen te staan en de wijk kleinschalig is.

Omwonenden zijn echter bang voor de komst van gedrochten – van kippenhok tot moskee – aan hun weg. De Noordweg heeft veel historische, beeldbepalende panden. Een paar jaar geleden kreeg die juist daarom nog een beschermende status. Ze hebben de steun van Partij Westvoorne en de PvdA.

De coalitie vindt echter dat met het welstandsvrij bouwen een stuk betutteling weg is. ‘De term gedrochten vind ik niet terecht. Mensen kunnen met hun creativiteit juist iets moois neerzetten,’ reageerde raadslid Janneke Krajenbrink (VVD). Ook wethouder Van Lith denkt dat er geen gedrochten komen, omdat de huizen verkoopbaar moeten blijven.

Het voorontwerp bestemmingsplan “Noordweg 27 Oostvoorne” ligt nog tot en met woensdag 14 december ter inzage.