Geen nieuw strandhuisjesplan

Vitaliteitstuin voor ouderen

Naast het woon-zorgcomplex Leemgaarde in Oostvoorne komt een vitaliteitstuin. De stadsregio Rotterdam stelt een bedrag van ruim 3 ton beschikbaar.

De vitaliteitstuin op het speelveld bestaat onder andere uit outdoorfitness- en speeltoestellen. ‘Ouderen kunnen zo vitaal blijven,’ aldus wethouder Hans van Lith (Gemeentebelangen Westvoorne).

Ook kinderen kunnen in de vitaliteitstuin terecht. Zo moet het een plek voor jong en oud worden.

 

Geen nieuw strandhuisjesplan

Het dagelijks bestuur komt niet met een nieuw strandhuisjesplan voor Rockanje. Wethouder Hans van Lith (Gemeentebelangen Westvoorne) beloofde dit nogmaals.

Het dagelijks bestuur zag begin dit jaar al af van de strandhuisjes. Tot 26 september lag er nog steeds een wijzigingsbevoegdheid. In het bestemmingsplan Zeegebied Westvoorne waren maximaal 85 strandhuisjes tussen de Eerste en Tweede Slag in Rockanje opgenomen.

De Verontruste Burgers vonden onder andere dat de effecten op het milieu vooraf niet voldoende waren onderzocht. Zij stapten naar de Raad van State. De hoogste bestuursrechter van het land stelde de vereniging in september in het gelijk en vernietigde het bestemmingsplan.

De gemeenteraad moet voor 1 juli 2013 een nieuw bestemmingsplan vaststellen. Het dagelijks bestuur krijgt hierin geen wijzigingsbevoegdheid voor strandhuisjes meer.  Op een aantal andere punten moet het bestemmingsplan nog worden gerepareerd. Het dagelijks bestuur denkt dat dit binnen een half jaar lukt, omdat het vooral om een betere onderbouwing gaat. ‘De strandhuisjes waren voor de Raad van State het meest zwaarwegend,’ aldus Van Lith. ‘Het is maar de vraag of zonder de strandhuisjes het hele bestemmingsplan was vernietigd.’

Voor het Zeegebied Westvoorne zijn voorlopig de voorgaande bestemmingsplannen van kracht.