Geen onderzoek wegbeheer

Een meerderheid van de politiek wil geen onderzoek naar het wegbeheer in Westvoorne. Zij willen liever dat de Rekenkamercommissie zich buigt over zaken die er echt toe doen.

Het onderzoeksorgaan wil onderzoeken of de gemeente het goed doet op het gebied van onderhoud van de wegen. De Rekenkamercommissie komt zo tegemoet aan een wens van de VVD. De liberalen gaven begin dit jaar inzicht te willen in de staat van onderhoud van het wegennet.

PvdA en Partij Westvoorne vinden het belangrijker om te weten hoe Westvoorne om moet gaan met de decentralisaties in de zorg. ‘Het wegbeheer kan onze eigen afdeling ook onderzoeken,’ stelt Emma van Blom (Partij Westvoorne). Ook oppositiepartij Gemeentebelangen Westvoorne heeft liever een ander onderwerp: de exploitatie van de gemeentelijke accommodaties De Man, De Merel en De Meander. Een punt waarop het beter moet

De politieke partijen denken de komende maand na of zij wel of geen onderzoek naar het wegennet willen. Westvoorne heeft eens in de twee jaar recht op één groot onderzoek. De Rekenkamercommissie mag zelf bepalen welk onderwerp. Onderzoeker Daan Massie staat echter open voor een alternatief voorstel vanuit de gemeenteraad.