Geen oplossing blauwalg

Oostvoorne – Het waterschap Hollandse Delta is de boosdoener van blauwalg in het Oostvoornse meer nog niet op het spoor.

De waterbeheerder doet de komende twee jaar vervolgonderzoek.

De populaire recreatieplaats werd vorige zomer opgeschrikt door een dikke, stinkende laag drab en blauwalg. Reden voor het waterschap om de oorzaken en oplossingen te onderzoeken. Bijna een jaar later liggen er nog steeds geen antwoorden op tafel. ‘We weten de exacte veroorzaker van de blauwalg niet en daardoor kunnen we ook nog geen treffende maatregelen treffen,’ aldus Etta Meuter van het waterschap. De problematiek doet zich vooral voor achter de luwtedammen, waar de vieze laag drab zich door de wind en stromingen ophoopt.

De waterbeheerder en de gemeente beloven de viezigheid snel op te ruimen, mocht die dit jaar weer boven komen drijven. Het vinden van een oplossing voor de drab en blauwalg is echter een ‘must’. Het gemeentebestuur van Westvoorne heeft ambitieuze plannen voor beide oevers van het meer. De raadsleden gaven eerder aan dat ‘alles staat of valt met de waterkwaliteit’ voordat er tonnen in het Oostvoornse Meer kunnen worden geïnvesteerd.