Geen supermarkt aan Brielse Meer

Bij het hotel dat aan het Brielse Meer moet komen, komt geen supermarkt.  Het gemeentebestuur ziet meer in de komst van een spoedpoli van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis.

Het hotel aan de Zanddijk in Oostvoorne wordt vier verdiepingen hoog en krijgt in totaal 80 kamers. Naast het hoofdgebouw komt er een tweede gebouw dat aansluit op de dijk van de Brielse Maasdam.  Het is onduidelijk wat hierin komt. Mogelijk dus de spoedpoli. Een supermarkt wil het college van B en W in ieder geval niet. Ook TOP Voorne, de belangbehartiger van recreatieondernemers, heeft dit standpunt ingenomen.  ‘Oostvoorne zelf heeft genoeg aan de twee supermarkten. Rockanje is een ander verhaal, want daar moet er nodig eentje bij. En het zou ook de doodsteek betekenen voor de supermarkt en de kleine winkeltjes op Kruininger Gors,’ aldus secretaris Suze de Vries. Het hotel ziet zij overigens als een mooie aanwinst voor een recreatiegemeente als Westvoorne.

Vorige week dinsdag is het plan tijdens de informatieronde van de gemeenteraad gepresenteerd. Momenteel is het college van B en W met de initiatiefnemers in overleg. Hierna komt het bestemmingsplan tijdens de gemeenteraadsvergadering aan de orde.