‘Geen verblijfsrecreatie op het strand’

De Vereniging Verontruste Burgers van Voorne (VVBV) is tegen verblijfsreactie op het strand van Rockanje. Ze vinden dit de karakteristieke kenmerken van de kuststrook bij de Natura 2000-gebieden Voornes Duin en Voordelta om zeep brengt.

De vereniging reageert op één van de vele ideeën in de Toekomstvisie Badstrand. Het dagelijks bestuur is tegen verblijfsrecreatie op het badstrand. De toekomstvisie sluit de komst daarvan voor de hoek bij de Haringvlietdam echter niet helemaal uit. Ook zijn de verontruste burgers tegen de aanleg van nieuwe paden door de duinen. Paarden en honden krijgen mogelijk aparte paden om vanaf de slagen om het badstrand heen te lopen. De vereniging stelt dat het duingebied van Voorne nu al veel te veel paden heeft.  Daarnaast heeft de VVBV vooral kritiek op de economische onderbouwing van de visie. De bijdrage van het strand aan de lokale economie zou te rooskleurig zijn weergegeven.

Tot en met zondag 19 januari kon iedereen reageren op het concept. De gemeenteraad stelt de definitieve toekomstvisie voor het badstrand vast.