Gemeente betaalt mee aan Koepel Zeeburg

De gemeente Westvoorne gaat betalen voor het onderhoud van Koepel Zeeburg. De gelijknamige stichting kan het herbouwde gebouw niet draaiende houden.

De koepel kon met een subsidie van zo’n 6,5 ton van de stadregio Rotterdam worden herbouwd. Ook bedrijven en particulieren betaalden mee. Nu kampt de stichting die het gebouw, dat in eigendom is van de gemeente, beheert met financiële problemen, veroorzaakt door tegenvallers tijdens de bouw. De waterleiding moest worden omgelegd. De grond tegenover ’t Wapen van Marion bleek ernstig verontreinigd.

De gemeente Westvoorne geeft als de gemeenteraad half februari akkoord gaat ruim 32.000 euro. Daarna volgt jaarlijks zo’n 3.500 euro. Wethouder Bert van der Meij (Partij Westvoorne) vindt het bij andere ontwikkelingen in de gemeente horen. ‘De kostenpost valt mee.’ Ook het verenigingsgebouw in Tinte en het oude gemeentehuis in Oostvoornezijn in eigendom van de gemeente en worden door een stichting beheerd. Het groot onderhoud is voor de gemeente.

Het in stand houden van de koepel hoort bij de ontwikkelingen voor het Oostvoornse Meer. De komende jaren wordt het gebied aangepakt. Zo wordt het strand aan de zuidoever verbreed en opgang bij paviljoen Aan Zee toegankelijker gemaakt.