Gigantische verkeersoverlast

Brielle – Wethouder Schipper roept alle politieke partijen op om druk op hun provinciale fracties uit te oefenen. Komend jaar krijgt Brielle als gevolg van een grote hoeveelheid wegwerkzaamheden te maken met een gigantische verkeersoverlast.

Hij wil druk op de ketel blijven houden om dit te verminderen. ‘We moeten er alles aan gedaan hebben wat we konden doen’.

De Provincie gaat de verkeerslichten op de kruising Groene Kruisweg – Thoelaverweg in Brielle vervangen door een rotonde. Schipper pleit voor een start van de werkzaamheden na de zomervakantie. Het voorgestelde tijdstip valt namelijk midden in het toeristenseizoen. Dit zou weer een slag voor de al veelgeplaagde middenstand in de binnenstad betekenen. De aanleg van de twee rotondes bij Brielle centrum loopt maanden uit. Ook de ervaring met de aanleg van de rotonde in Zwartewaal heeft geleerd dat de geplande werkzaamheden enorm kunnen uitlopen. Daarnaast veroorzaken werkzaamheden aan wegen in de directe omgeving van Brielle in 2011 voor de nodige overlast.