Gladheidbestrijding Hellevoetsluis

Hellevoetsluis – ‘U krijgt de rekening van deze winter nog gepresenteerd. Die is lang niet afgelopen. We zitten in ieder geval al flink hoog met het geld dat we hebben uitgegeven’, concludeerde wethouder Hofman over de stand van zaken wat betreft de gladheidbestrijding.

Hij vond dat de gemeente Hellevoetsluis de aanpak van de sneeuwval op een ‘aanvaardbaar niveau heeft gekregen’. ‘Alle hulde voor de mensen die strooien en het vuil ophalen’.  De commissie WWR gaf desondanks aan dat er de nodige verbeterslagen zijn te maken.

‘Het is echt een ramp om op die ijsbanen te gaan lopen’, refereerde raadslid Hoge (CDA) aan niet-doorgaande wegen. ‘Als er iemand een been breekt dan is het te laat’. Raadslid mevrouw Lagendijk (PvdA) noemde in dit verband de kwetsbare groep ouderen. Het strooien van tussenstraatjes is volgens de wethouder echter ‘onbegonnen werk’. ‘Anders zijn we zo door de zoutvoorraad heen’. Coalitiepartij IBH benadrukte bovendien dat burgers medeverantwoordelijk zijn voor het schoonhouden van de stoepen.

De gemeente bekijkt hoe de gladheidbestrijding bij bejaardencentra kan worden verbeterd. Dit geldt eveneens voor de communicatie en het ophalen van het afval.