Goedkoper biljarten

De Brielse Biljartvereniging Krijt Op Tijd (KOT) heeft weer hoop. Waarschijnlijk spelen de 40 biljarters binnenkort in het appartementencomplex Les Rives.

KOT dreigde na 37 jaar ten onder te gaan aan de huurprijs die door Stichting Ouderenhuisvesting Rotterdam (SOR) voor hun nieuwe onderkomen in de wijk de Ommeloop vroeg. De SOR verhoogde die van 700 euro naar 18.000 euro per jaar.

De gemeente zocht naar een andere ruimte, maar de beschikbare accommodaties bleken voor de al op leeftijd zijnde leden uit de andere wijken te ver weg. Maasdelta Hellevoetsluis biedt de biljarters een lege ruimte in Les Rives aan De Oever aan. Voor nog geen derde van wat de SOR vraagt.

‘De biljartvereniging is hoopvol gestemd  nu Maasdelta de bereidheid toont om tot een oplossing te komen. Intussen hebben zich al sponsors gemeld, die willen bijdragen in de kosten voor de inrichting,’ aldus biljarter Rien Steijl.

Tijdens de afgelopen maskerade op 5 december protesteerde KOT tegen de gigantische huurverhoging. Hiermee won de vereniging de eerste prijs.