Groen licht voor disco

Hellevoetsluis – De Hellevoetse raadsleden zijn blij met het plan voor de discotheek aan de N57. Na jaren lijkt die er dan toch op de grens met Westvoorne te komen.

IBH reageerde verheugd in een commissievergadering. De lokale partij heeft zich hard voor de komst van een discotheek gemaakt. ‘We zijn nu zo’n acht à negen jaar verder en eindelijk ligt hier het herziene bestemmingsplan,’ aldus raadslid Rien Kap (IBH). ‘Het is goed voor de werkgelegenheid als er ook een stukje fastfood bijkomt. We hebben dat hard nodig in deze tijd.’ Ook de PvdA is positief. ‘Kan er nog iets mis gaan?,’ vroeg raadslid Anneke Lagendijk zich nog wel hardop af. Wethouder Evert Taal (IBH) denkt van niet, omdat het plan zorgvuldig is aangepast.

Vanaf 15 december 2011 lag het ontwerpbestemmingsplan ter inzage. Er zijn elf bezwaren ingediend, waaronder door Gedeputeerde Staten en het dagelijks bestuur van Westvoorne. De collega-bestuurders hadden onder andere moeite met de grootte van het wegrestaurant, dat in tegenstelling tot eerdere afspraken de discotheek leek te gaan domineren. Het plan is daarom dit jaar in overleg met de Provincie aangepast. Zo wordt het restaurantgedeelte kleiner.

Morgen – donderdag 20 december – stelt de gemeenteraad het gewijzigde bestemmingsplan vast.